Reggeli ébresztő rutin – csak 5 perc mozgással / jógával,

ha még plusszban jógázol is, akkor igazán tökéletesen fog indulni a napod!

 

20 perces teljes testi- lelki felfrissülés!

Azt mondják, hogy ha valamit 3 hétig minden nap végzel, akkor szokássá válik, próbáld ki!

Nyomtatható verzió letöltése itt.

1.
Először is, ha olyan szerencsés vagy, hogy van melletted valaki /együtt élsz valakivel -akit szeretsz, akkor mielőtt megfognád a telefonodat, öleld meg, mosolyogj rá!

Esetleg pár kedves szót is mondhatsz neki, aki lehet a kutyád is, de ez már opcionális. Ha nincs senkid, akkor mondj ki hangosan 3 dolgot /érzést /személyt ami most jó az életedben. Bármi lehet ez.
Nem, ez nem egy amerikai joghurt reklám, amit nézel, hanem az életed és amit teszünk, gondolunk meg fog minket határozni.

Igyál meg egy pohár vizet! ( legalább 2,5 dl-t)

2 perc

2.
Készítsd el kedvenc alkoholmentes italodat, amiben koffein van. Kávé, Tea, Mate tea jöhet szóba. ( legjobb választás, mert nem rövid ideig pörget fel, mint a kavé, hanem sokkal hosszabban). Amíg a folyékony koffein iható hőmérsékletűvé válik, végezd el a 3 -as és a 4-es pontot.

1 perc

3.
5 percig meditálj. Állítsd be a telefonodat, hunyd le a szemeidet és figyelj befelé. Üljél lazán, ha térdeid engedik akkor a jógamatracodon, ha nem akkor az ágyadban, akár a hátadat is megtámaszthatod. Fókuszálj csak a lélegzetvételedre, próbálj a jelenben maradni. Érezd ahogy a hasfalad emelkedik amikor belégzel és nem a mellkasod. Ha elkalandoznak a gondolataid ( el szoktak, ez a tulajonságuk) akkor a kevés vagy sok jóra fókuszálj az életedben.
Jelen időben érdemes köszönetet mondani amink már van. Tudjuk, hogy a vágytalanság a végső cél, de amíg nem tartunk ott addig is szeretnénk jól lenni.

Idd meg a reggeli életmentő italodat!

6 perc

4.
Írd le a legfontosabb teendőidet papírra vagy a telefonodba.
Ha zene függő vagy és még nem kapcsoltál be semmit, akkor most itt a lehetőség. 🙂

Igyál egy pohár vizet!

3 perc

5.
Mozgasd át a gerincedet, ugálj, táncolj, körözz óvatosan a felső testeddel, nyújtózzál, vagy amit a jógaórán szoktál csinálni és a legjobban szereted és nem a relaxáció azt végezd!

5 perc

6.
Zuhanyzás előtt masszírozd át a száraz testedet egy dörzskefével, szauna kesztyűvel, ha nincs akkor egy keményebb törülköző is megteszi. Mosolyogj vagy erőltesd a mosolygást a tükörben magaddal és legalább 3 pozitív fizikai vagy testi adottságot mondj ki halkan vagy hangosan amit szeretsz magadban. Ha idáig tartasz az olvasásban, akkor humorérzéked biztos van, tehát egy már pipa.
Ujjvégek segítségével erősen kopogtasd meg a homlokodat, tarkódat, masszírozd át a fejbőrödet az ujjaiddal és ne kíméld magad. Ahogy a vérkeringés a fejedben frissül, annál frissebb leszel, ébresztő! A mosolygást ne felejtsd el, ha nagyon nem megy, akkor legalább a nyelvedet dugd ki és nézd meg a fogaidat.

2 perces zuhany és a végén, lassan hűtsed a vizet, igen – ki fogod bírni 🙂 Először jobb láb, bal láb, majd jobb kar, bal kart zuhanyozd át hideg vízzel! Mindig a szívtől legtávolabbi területtel kezdünk. Ha várandós kismama vagy még szoptatsz, akkor csak térdig, maximum comb középig hideg vizezz. És most jön a lényeg, most már megszokta a tested a hőmérsékletet és most az egész testedet arcoddal együtt hideg vagy majdnem hideg vízzel zuhanyozd át! Esküszöm, ez ugyanolyan függőséget okoz, mint sokaknál a kávé csak mellékhatás nélkül. Legyél bátor, kiabálj, szuszogj vagy tűrj némán – vérmérséklettől függően.

Ha nem törlöd magad csont szárazra, akkor most jöhet a testápoló vagy olajozás. Hideg víz után a böröd a kettő kombinációjaként csodaszép lesz.

Igyad meg a 3. pohár vizedet!

4 perc

Legyen csodaszép napod!!